Приватбанк виграв суд щодо боргу підприємства Коломойського

26 червня 21:49

Приватбанк два роки судився з підприємством Марганецький ГЗК щодо іпотечного боргу.

 

Приватбанк виграв ще один позов проти колишніх власників банку. Відповідне рішення в середу, 26 червня, прийняла Велика палата Верховного Суду, інформує прес-служба Приватбанку.

Зазначається, що судді стали на бік держбанку Приватбанк в суперечці з Марганецьким ГЗК, який був поручителем за кредитом рефінансування, виданого при колишніх власниках.

"Держбанку вдалося в черговий раз переконати суддів вищої судової інстанції в обґрунтуванні своєї правової позиції і не допустити примусу до погашення боргу по одному з кредитних договорів, укладених з НБУ до націоналізації банку", - пояснили в Приватбанку.

У банку зазначили, що це одне з чотирьох рішень Верховного Суду, яке забезпечує йому перемогу у даній категорії справ, розглянутих у судах нижчих інстанцій.

У Приватбанку нагадали, що 14 травня та 11 червня він виграв у Верховному суді спори за позовами Покровського ГЗК, компанії Тровело Холдінгз Лімітед і ЗАТ "Ерлан" до НБУ і ПриватБанку про зобов'язання банку щодо погашення боргів за кредитом рефінансування.

Раніше повідомлялося, що держава витратила на суди проти олігарха Ігоря Коломойського 600 мільйонів гривень в 2018 році.

Суди різних інстанцій розглядають 238 тисяч справ, пов'язаних з Приватбанком,у тому числі з них 600 ключових судових процесів.

Детальніше про судові процеси навколо Приватбанку читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Про стан Приватбанку читайте також у матеріалі Юлії Самаєвої "Фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна: "Враховуючи можливі наслідки шторму, бурю краще не піднімати" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".