Присвоєні РФ активи "Чорноморнафтогазу" оголосять в міжнародний розшук

13 лютого 16:59

Компанія співпрацює з прокуратурою Криму та Генпрокуратурою України.

 

Активи державної нафтогазової компанії "Чорноморнафтогаз", які залишилися на території анексованого Росією півострова Крим, будуть оголошені в міжнародний розшук, передає УНІАН з посиланням на голову компанії Світлану Нежнову.

"Ми були ініціаторами прийняття ухвал судів про арешт цього майна. Це були абсолютно правильні дії. Я думаю, що наступною дією буде міжнародний розшук, але тут ми будемо працювати з Генпрокуратурою", - сказала вона.

Також вона уточнила, що компанія активно співпрацює з прокуратурою Криму та Генеральною прокуратурою України.

Повідомлялося, що навесні 2014 року Росія здійснила анексію Криму і незаконне захоплення розташованих там активів, включаючи газовидобувне обладнання "Чорноморнафтогазу".

До анексії компанія добувала вуглеводні на 18 родовищах, використовувала 4 самопіднімальні бурові установки, 24 плавзасоби, а також газотранспортну систему, яка включала більше 1196 кілометрів магістральних газопроводів, у тому числі 286 кілометрів морських, і інші активи. Після анексії Криму компанія добуває газ тільки на одному родовищі і забезпечує газом місто Генічеськ Херсонській області.

"Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України".

Повідомлялося, що мораторій на банкрутство державного "Чорноморнафтогазу" до 1 січня 2019 року допоможе компанії повернути контроль над частиною втрачених активів.

Раніше голова правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Світлана Нєжнова повідомляла DT.UA, що підприємство "Чорноморнафтогаз", потужності якого були захоплені Росією при анексії Криму, за рік зуміло здобути на 15 свердловинах Одеського родовища в 10 разів менше палива, ніж планувалося.

Детальніше про труднощі, які виникли при спробі РФ інтегрувати захоплений Кримський півострів, читайте в статті Валентини Самар "Важка ноша "кримнашу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".