Президент продовжив заборону на банкрутство шахт

08 квiтня 17:14

Закон забороняє порушувати справи про банкрутство гірничих підприємств, частка держави у статутних фондах яких становить не менше 25%, до 1 січня 2015 року.

 

Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про заборону на порушення справ про банкрутство гірничих підприємств".

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада продовжила заборону на банкрутство гірничих підприємств. Докумерт забороняє порушувати справи про банкрутство гірничих підприємств (гірничодобувні підприємства, шахти, рудники, копальні, кар'єри, розрізи, збагачувальні фабрики, шахтобудівні підприємства), частка держави у статутних фондах яких становить не менше 25%, до 1 січня 2015 року.

В Україні налічується 20 вуглевидобувних компаній і 145 шахт. Щодо видобутку вугілля Україна в Європі (окрім Росії) займає друге місце після Польщі.

Протягом останніх 15 років рівень видобутку вугілля в Україні залишався практично незмінним: від 72 млн до 83 млн тонн на рік.

Зазначимо, британська нафтогазова British Petroleum у своєму огляді світової енергетики відзначає, що доведені запаси вугілля в Україні становлять 33,873 млрд т, що є 3,9% світових запасів. З усіх запасів в Україні 15,351 млрд т антрациту та бітумного вугілля, ще 18,522 млрд т - лігніту (бурого вугілля). Згідно з оцінкою, при поточному рівні видобутку таких запасів Україні повинно вистачити на 462 роки. !zn

Читайте також:

Узаконити "копанки" - неможливо, але проблема вирішуватиметься

Затягування підписання енергобалансу України на 2013 рік загрожує збитками вугільної галузі

Альтернативна енергетика в Енергостратегії України становить мізерно малі 2% - експерти

Держава приватизує найбільші шахти за одну гривню