Президент підписав "закон про Укрнафту"

25 березня 09:59

Зниженням кворуму зборів акціонерів АТ держава розраховує повернути під свій контроль найбільшу нафтокомпанію України.

 

Президент України Петро Порошенко підписав т.зв. "закон про Укрнафту" - закон "Про внесення змін до закону України" Про акціонерні товариства", повідомила прес-служба президента.

"Документом вносяться зміни до статті 30, 38, 41, 55, якими запроваджується єдиний підхід до зниження кворуму для всіх акціонерних товариств, в тому числі, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і де вона є власником 50% і більше простих акцій", - пояснили в прес-службі.

Крім того, документом вдосконалюється механізм обрання й діяльності органів акціонерного товариства, забезпечується дієвий механізм виконання рішень АТ про виплату дивідендів.

Держава розраховує, що завдяки цим змінам до держбюджету України надійдуть додаткові кошти від перерахування дивідендів держкомпаній.

Зокрема, одна з головних цілей закону - повернення державі контролю над "Укрнафтою", якою управляє менеджмент Ігоря Коломойського, який контролює близько 43% акцій компанії (державі належить 50%+1 акція). Втім, опозиційні депутати вже внесли в парламент законопроект про повернення Коломойському "Укрнафти".

Також стало відомо, що Порошенко підписав прохання Коломойського про відставку з посади губернатора Дніпропетровської області.