Премії працівникам "Нафтогазу" за Стокгольмський арбітраж ще не призначені, але передбачені контрактами – Вітренко

14 сiчня 13:26

За контрактами група працівників повинна отримати 1% від $ 2,9 млрд.

 

Премії співробітникам "Нафтогазу" за отримані від російського "Газпрому" $ 2,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу ще не призначено, проте вони передбачені трудовими контрактами. Про це повідомив виконуючий директора компанії Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

"Премії за отримані від "Газпрому" напередодні Нового року $ 2,9 млрд ще не були призначені. Хоча це дійсно передбачено трудовими контрактами з конкретними працівниками компанії... За контрактами група працівників повинна отримати 1% від отриманих грошей..", – написав він.

Вітренко також нагадав, що питання призначення премії знаходиться у віданні наглядової ради компанії.

"Я не призначаю сам собі премію. Це може робити тільки правління "Нафтогазу" – згідно з рішенням Спостережної ради НАК. Мого прізвища ви не знайдете серед членів Правління "Нафтогазу", – додав Вітренко.

Нагадаємо, "Нафтогаз" отримав від ВАТ "Газпром" 2,9 млрд доларів – залишок суми, яку російська компанія повинна була виплатити за рішенням Стокгольмського арбітражу.

20 грудня після тривалих переговорів Росія, Україна та Європейська Комісія погодили принципові позиції щодо продовження транзиту газу з РФ до Євросоюзу через українську газотранспортну систему, а НАК "Нафтогаз України" і російський "Газпром" досягли консенсусу щодо врегулювання взаємних претензій. Згідно з підписаним у Мінську протоколом, "Газпром" зобов'язався протягом п'яти років постачати газ до ЄС через ГТС України, а також виплатити "Нафтогазу" 3 млрд доларів у відповідності до рішення Стокгольмського арбітражу. "Нафтогаз", у свою чергу, погодився відкликати новий позов до "Газпрому" на 12,25 млрд доларів.

Детальніше про домовленості щодо газу читайте у статті Олексія Кучеренка "Новий "транзитний котракт": чия і в чому вигода?".