Представниця Болгарії очолила МВФ

25 вересня 21:44

Крісталіна Георгієва замінила Крістін Лагард на посаді голови МВФ.

 

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду обрала Крісталіну Георгієву на посаду директора-розпорядника фінансової організації. Про це йдеться у заяві, поширеній за підсумками засідання ради.

"Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) сьогодні обрала Крісталіну Георгієву на посаду керуючого директора і голови Виконавчої ради МВФ на п'ятирічний термін повноважень, який розпочинається 1 жовтня 2019 року",- сказано в документі.

Раніше Георгієва не могла очолити МВФ через вікові обмеження, згідно з якими посаду голови МВФ не можуть займати люди старші 65 років. На сьогодні Георгієвій 66 років.

Зазначимо, з січня 2017 року Крісталіна Георгієва є виконавчим директором Світового банку, де немає вікових обмежень для керівних посад. На початку серпня уряди країн Європейського Союзу обрали кандидатом на посаду директора-розпорядника МВФ.

У голосуванні не брала участі Великобританія, яка планує 31 жовтня покинути Євросоюз. За даними ЗМІ, британський прем'єр Борис Джонсон бачить на цій посаді екс-міністра фінансів країни Джорджа Осборна, в цьому питанні він сподівається на підтримку США.