Посол США: Падіння України у всіх рейтингах свідчить про погіршення бізнес-клімату

23 грудня 10:23

Посол США в Україні Джон Теффт заявляє про погіршення бізнес-клімату, про що свідчить погіршення позицій України у всіх світових рейтингах.

 

«Справа в тому, що ті організації, які вимірюють прогрес економічних реформ, створення кращого бізнес-клімату не бачать змін, а, навпаки, бачать відкат назад», - сказав Д.Теффт в інтерв'ю газеті «День».

«На жаль, в очах багатьох нині бізнес-клімат сприймається таким, що потребує значного покращення. Ви можете побачити це в міжнародних опитуваннях, які дозволяють відслідковувати інвестиції ... І в кожному з них Україна опускається нижче європейських країн. Ось індекс корупції Transparency International: Україна на 152 місці зі 182, в індексі економічної свободи центру Heritage Foundation Україна займає 164 зі 183; в рейтингу Світового економічного форуму з глобальної конкурентоспроможності Україна на 83 зі 142; в доповіді Світового банку щодо умов ведення бізнесу Україна посідає 152 місце з 183, і я міг би продовжувати», - підкреслив посол.

При цьому він зазначив, що американські компанії стикаються із серйозними труднощами в Україні.

«Україна для багатьох американців, вважається «недоторканим» ринком з великим потенціалом. 45 мільйонів осіб, величезний регіональний ринок в самому центрі Європи. Але якщо компанії, які працюють тут, мають проблеми, з ними не поводяться належним чином, вони зазнають рейдерських атак, якщо вони не отримують відшкодування ПДВ, як того вимагає закон, то ті, хто збирається інвестувати, звертають увагу на це, перш ніж іти на цей ринок. Саме на цьому послідовно і детально акцентуємо увагу я і мої європейські колеги в спілкуванні з урядом», - зазначив посол.