Порт "Южний" хоче побудувати новий термінал для прийому вугілля

14 вересня 10:26

Новий термінал необхідний для розвантаження сипучих вантажів, а саме - коксівного та енергетичного вугілля з-за кордону.

 

Морський торговий порт "Южний" має намір побудувати новий термінал для прийому імпортного вугілля з-за кордону. Про це йдеться в повідомленні порту.

Як розповів в. о. директора підприємства Віталій Жуковський, майбутній термінал призначений для розвантаження сипучих вантажів, а саме - коксівного та енергетичного вугілля з-за кордону.

Новий термінал буде сприяти збільшенню вантажообігу, підвищенню швидкості обробки судів і відвантаження вугілля вагонами.

"У вересні ДП "МТП "Южний" планує прийняти для різних вантажовласників 6 суден з енергетичним та коксівним вугіллям, загальним об'ємом понад 530 тисяч тон. Усі причали та склади підприємства будуть задіяні у прийомі палива для українських ТЕС та металургійних комбінатів", - заявив в. о. директора.

"З початку 2017 року енергетикам уже відправлено 294 тисячі тон антрациту та металургам близько 1 млн тон коксівного вугілля. Зростання кількості імпортних вантажів змушує нас оперативно вирішувати питання будівництва нового терміналу", - сказав Жуковський.

Він додав, що реалізувати такий проект, можливо, спільно з інвесторами.

"Ми сьогодні відкриті для обговорення і співпраці у форматі державно-приватного партнерства. Підприємство і надалі буде виконувати свою стратегічну функцію у забезпеченні енергетичної незалежності України", - зазначив він.

Нагадаємо, що вчора до України прибула перша партія антрациту з США. Вугілля планують розвантажити за три доби.

Раніше Порошенко повідомив, що Україна уклала контракт з американськими вугільними компаніями на поставку більше 700 тисяч тонн вугілля антрациту, який замінить російські поставки.