Порт "Херсон" зможуть передати в концесію — рішення суду

14 лютого 12:43

На радощах Криклій опублікував жартівливе відео.

 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про скасування призупинення концесії ціліснoгo майнового кoмплекса ДП "Херсонський морський торговельний порт". Зазначається, що такого рішення суду домоглося Міністерство інфраструктури України.

За словами Криклія, концесію ніхто і ніщо не зупинить.

"Як ми і обіцяли, Міністерство інфраструктури ініціювало перегляд рішення Шостого апеляційного суду м. Києва щодо зупинення дії наказу про затвердження результатів концесійного конкурсу та затвердження переможця концесійного конкурсу у порту Херсон. Клопотання Міністерства суд задовольнив та скасував заходи забезпечення позову. Тож концесію ніхто і ніщо не зупинить", - зазначає міністр у Facebook.

"Concession is my passion (Концесія – моя пристрасть – ред.)", - йдеться у відповідному відео Криклія.

Раніше повідомлялося, що Шостий апеляційний адмінсуд Києва призупинив дію указу Мінінфраструктури про затвердження результатів концесійного конкурсу та визначення переможця конкурсу на концесію морського торговельного порту "Херсон". Однак текст постанови суду у реєстрі судових рішень поки не опублікували.

Компанія "Рісоїл-Херсон" перемогла у концесійному конкурсі Херсонського морського порту. За словами прем'єра Олексія Гончарука, заявкою передбачалася висока ставка змінного концесійного платежу, сума якого складе 12 млн грн одноразово і 7% від доходу щорічно.

Переможець повинен був вкласти понад 18 млн грн у місцеву інфраструктуру. Період дії договору концесії триватиме 30 років.