Порошенко звільнив голову "Укроборонпрому" Романова

12 лютого 23:55

Після сперечань із Кабміном, глава якого наполягав на відставці Романова, керівник концерну сам попрохав президента звільнити його.

 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення гендиректора "Укроборонопрома" Романа Романова з займаної посади.

"Звільнити Романова Романа Анатолійовича з посади генерального директора Державного концерну "Укроборонпром", - йдеться в указі №26/2018 від 12 лютого, опублікованому на офіційному сайті глави держави.

Раніше в понеділок Романов, який написав заяву про відставку ще минулого року, публічно звернувся до Порошенка з проханням звільнити його.

Педагог-фізик за освітою і екс-керівник дилерського центру компанії Петра Порошенка "Укрпромінвест" Роман Романов був призначений гендиректором ГК "Укроборонпром" у липні 2014 року. Під час президентської кампанії він працював головою виборчого штабу Порошенка в Херсонській області.

Наприкінці грудня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що голова ДК "Укроборонпром" Роман Романов має подати у відставку через нездатність вирішити питання щодо заборгованості по заробітній платі працівникам підприємства.

Однак Романів відмовився йти у відставку добровільно, звинувативши уряд у "несвоєчасній нейтралізації загроз ОПК і недофінансуванні цільових програм".

31 січня Кабмін направив президенту подання на звільнення гендиректора "Укроборонпрому".

Детальніше про зловживання у сфері оборонно-промислового комплексу читайте у статті Дмитра Менделєєва "Вибрані місця з перестрілки з друзями" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".