Порошенко засудив намагання "Газпрому" підкупити европейських лобістів для будівництва "Північного потоку-2"

26 сiчня 15:01

За його словами, йдеться не про гроші, а про енергетичну безпеку.

 

Немає економічних виправдань для підкупу РФ та "Газпромом" європейських лобістів з метою будівництва "Північного Потоку-2", що є загрозою енергетичній безпеці Європи.

Про це на Всесвітньому економічному форумі в Давосі сказав президент України Петро Порошенко.

"Немає жодних економічних виправдань тому, що "Газпром" намагається підкупити деякі європейські країни, щоб досягти своєї мети. Ми горді, що ми разом зробили останніми роками великі кроки для енергетичної диверсифікації. LNG-термінал в Литві? Браво! LNG-термінал в Польщі? Браво! Україна не купує жодного кубометра російського газу більше двох років. І ми перемогли в Стокгольмському арбітражі. Йшлося не про гроші, а про енергетичну безпеку. Ми зупинили використання газу як інструмент політичного тиску Росії. Ми транспортували 90 мільярдів кубометрів газу в Європу. І ми раді були б транспортувати ще більше. Немає ніякої економічної доцільності для витрачання на "Північний Потік-2" мільярдів доларів", - сказав президент.

Читайте також: СБУ заблокувала в Україні 30 сайтів міжнародних терористичних організацій

Токож Порошенко вірить, що Україна отримає перспективу вступу в ЄС у 2021 році. При цьому, він подякував Литві і Польщі за підтримку.

Крім того, Порошенко в Давосі заявив, що організував боротьбупроти корупції не заради траншу МВФ. Він наголосив, що за останні кілька років з його подачі країна досягла чималих успіхів і провела багато успішних реформ.