Порошенко попросив бізнес підняти зарплати співробітникам

14 сiчня 15:58

Президент сподівається, що підприємці підуть на підвищення заробітних плат для найманих працівників.

 

Президент України Петро Порошенко закликав роботодавців підняти заробітні плати співробітникам у зв'язку зі зниженням ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ).

"Це робилося не лише для того, щоб підвищити доходи українських підприємств, а в першу чергу і для того, щоб залишатися конкурентоспроможними при собівартості продукції збільшити рівень заробітних плат", - сказав він на прес-конференції.

Президент зазначив, що зниження ЄСВ збільшить суму, які отримують на руки працівники бюджетних установ.

Порошенко нагадав, що на Тернопільщині зустрічався з керівниками підприємства з німецькими інвестиціями, власники якої пообіцяли підняти зарплату мінімум на 10%.

"І я закликаю внутрішніх інвесторів підтримати ініціативу", - додав він.

Нагадаємо, що закон "Про внесення змін в Податковий кодекс і деякі законодавчі акти України про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" встановлює з 2016 року єдину ставку єдиного соціального внеску 22% і скасовує 3,6% ЄСВ, що утримується із зарплати працівників.

Закон про державний бюджет на 2016 рік передбачає двоетапне підвищення мінімальної заробітної плати і мінімальних пенсій – у травні і грудні. Всього мінімальну зарплату підвищать на 12,5% при прогнозі інфляції (грудень до грудня) на рівні 12%.