Порошенко підписав закон "Про Фонд енергоефективності"

20 липня 14:03

Підписання документа дозволить залучити EUR 100 млн від Європейського Союзу.

 

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про Фонд енергоефективності", спрямований на підтримку впровадження енергоефективності в багатоповерховому житловому секторі країни, а також дозволить залучити для його роботи EUR 100 млн від Європейського Союзу.

"Необхідність створення Фонду була зрозуміла десятки років тому, але важливо, що зараз, коли ми його створюємо, він схвалений всіма нашими міжнародними партнерами, міжнародними фінансовими організаціями. Я впевнений, що результати нашої практичної діяльності ми будемо мати вже в найближчий час", - сказав Порошенко в ході заходів, присвячених підписанню закону.

Нагадаємо, що у червні Верховна Рада прийняла законопроект №5598 "Про Фонд енергоефективності", який повинен стати інструментом підтримки ініціатив, спрямованих на підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження.

Ранішевіце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко у своїй статті для DT.UA писав, щоукраїнські сім'ї, які скористаються програмою створюваного в УкраїніФонду енергоефективностітеплової модернізації житлових будинків, в перспективі зможуть економити на опаленні та гарячій воді до 60% коштів.

Зубко підкреслює, що кредитні кошти, які домовласники будуть повертати банку, будуть сплачуватися саме за рахунок цієї економії. Фонд енергоефективності також надасть допомогу домовласникам, покривши значну частину вартості проекту.За його словами, в результаті діяльності Фонду енергоефективності витрати громадян на оплату послуг ЖКГ знизяться, а держава забезпечить значну економію енергоресурсів.

Детальніше про запуск в Україні Фонду енергоефективності читайте у статті Геннадія Зубка "Тепла реформа: перевірка України на зрілість" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".