Податкова роз’яснила нововведення щодо «спрощенців»

01 грудня 13:11

Кожен десятий підприємець-спрощенець України сьогодні відвідав податкову та отримав роз’яснення оновленого законодавства.

 

Так, найбільше зацікавлення у платників викликала ситуація щодо прийому заяв від підприємців для роботи на спрощеній системі оподаткування у 2012 році.

Зокрема, як пояснили у ДПС, українським підприємцям-«єдиноподатникам» більше не доведеться щороку оформляти свідоцтво платника єдиного податку: для цього громадянин має прийти до інспекції за місцем проживання та написати у довільній формі заяву з обов’язковим зазначенням групи, до якої він бажає бути віднесеним.

При цьому, термін подання таких заяв подовжено до 25 січня 2012 року, а у разі відсутності в інспекції свідоцтв нового зразка підприємцю буде зроблено необхідну відмітку у старому (згодом, за умови надходження бланків, відбудеться заміна свідоцтва). Строк дії нового документу - необмежений.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством, заяву на застосування спрощеної системи оподаткування «єдинники» подають щороку.

Загалом, повідомляє ДПС, участь у податкових семінарах взяли понад 230 тис. підприємців (понад 10% від загальної кількості фізичних осіб-СПД).

Найбільша зацікавленість та кількість відвідувачів спостерігалася у податкових інспекціях Сум, Івано-Франківська, Львова, Вінниці та Рівного. В ДПС кажуть, що це пояснюється тим фактом, що саме в цих регіонах зареєстрована значна кількість підприємців-спрощенців.