Податкова обіцяє перетворитися із фіскального відомства на "добру фею" для бізнесу

11 листопада 13:53

Президент України Віктор Янукович доручив новому голові Державної податкової служби (ДПС) Олександру Клименку оптимізувати діяльність відомства. У відповідь головний податківець пообіцяв не допускати фіскального тиску на підприємців та перетворити ДПСУ на "сервісну службу" для бізнесу, яка б вирішували всі дискусійні питання на користь платників податків.

 

Зокрема, як заявив О.Клименко під час зустрічі з В.Януковичем, президент наказав припинити фіскальний тиск на підприємців та не допускати такого в подальшому. «Уникнення фіскального тиску – стратегічне завдання колективу податкової служби. Таке доручення сьогодні дав президент», – повідомив новопризначений керівник ДПС.

В свою чергу вын пообіцяв попрацювати над тим, щоб податкова "розуміла ідеологію бізнесу, була його партнером і, перш за все, розробляла сервісні послуги, які допоможуть більш прозоро декларувати доходи та сплачувати податки".Так, зазначив О.Клименко, оптимізація діяльності податкової дозволить перетворити ДПС у сервісну службу високого рівня, мінімізувати незручності для платників, які можуть виникнути у зв’язку із запровадженням нових податкових норм, та забезпечити вирішення всіх питань, які є дискусійними, на користь платників податків.