"План Маршалла" передбачає виділення Україні 5 млрд доларів на рік

14 вересня 11:46

Економіка України зростає темпами, які в два рази нижче світових. Фінансові вливання можуть прискорити зростання.

 

"План Маршалла для України" розрахований на десять років і в середньостроковій перспективі (2018-2020 рр.) передбачає виділення 5 млрд доларів на рік, повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів.

"Ми погодили пріоритети діяльності, які лягають в площину інфраструктурних проектів, енергоефективності, цифрової економіки через призму малого бізнесу", - сказав він у ході прес-брифінгу після зустрічі з екс-прем'єром Литовської Республіки Андрюсом Кубілюсом.

За словами Кубіва, пріоритетними будуть інфраструктурні проекти, напрямки енергоефективності, цифрової економіки.

Кубілюс, який є співавтором "Плану Маршалла для України", на брифінгу зазначив, що за умови отримання Україною щорічних інвестицій у сумі 5 млрд доларів зростання її економіки складе 6-8% на рік.

Раніше глава представництва України при ЄС Микола Точицький повідомив, що українсько-литовський проект "плану Маршалла" для України був представлений в європейських інститутах і Єврокомісія серйозно поставилася до нього.

Детальніше про перспективи економічного розвитку України і новий "план Маршалла" для Києва читайте в статті Анатолія Максюти "План Маршалла для України: нова можливість або чергове розчарування" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".