Питання ціни на газ обговорюється 10 років - Рева

13 вересня 19:11

Врегулювання ціни на газ є одним із зобов'язань України перед МВФ.

 

В рамках співробітництва з МВФ Україна не виконала 15 обіцянок. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства в четвер, 13 вересня.

"Вся наша історія співпраці з МВФ є історією невиконаних обіцянок. На сьогодні існує приблизно п'ятнадцять таких невиконаних зобов'язань, які називають "маяками", і місія МВФ виносить на порядок денний ті з них, які вважає важливими на існуючому етапі для досягнення макрофінансової стабільності", - заявив він.

За словами Реви, питання врегулювання ціни на газ обговорюється з 2008 року.

"Якщо говорити про ціну на газ, то цей "маяк" тягнеться з 2008 року, саме тоді вперше в меморандумі з МВФ було прописано зобов'язання українського уряду вирівняти внутрішні ціни на газ з цінами імпортованого газу. Під ці плани були отримані великі кошти, всього - десять мільярдів доларів, але цей "маяк" тоді виконаний не був", - сказав він.

Рева також додав, що Кабмін веде переговори з МВФ, щоб встановити "справедливу для людей" ціну на газ.

"Уряд робить все для того, щоб це підвищення було мінімальним, враховуючи ситуацію з доходами населення, і можливості бюджету компенсувати зростання ціни на газ для громадян, які потребують державної підтримки, і деякі інші параметри", - заявив він.

Нагадаємо, уряд розглядає підвищення ціни на газ для населення на 23,5% вже з жовтня. Раніше в НБУ озвучили прогноз, згідно з яким тарифи на газ можуть зрости на 25% до кінця року.