ПФУ виплатив понад 10 мільярдів гривень субсидій

11 червня 19:34

У червні пенсіонерам виплатять 97,9 мільйона гривень субсидій.

 

Протягом опалювального сезону Пенсійний фонд України виплатив 10,1 млрд гривень житлових субсидій. Про це повідомив заступник голови правління фонду Владислав Машкін, передає прес-служба ПФУ.

Він повідомив, що на сьогодні ПФУ здійснює виплати субсидій за травень місяць. У червні ПФУ забезпечить виплату житлових субсидій у готівковій формі для 471 тисячі пенсіонерів. Потреба на фінансування житлових субсидій в червні становить 97,9 мільйона гривень. На сьогодні субсидії профінансовані в сумі 43 млн гривень, а це 43% від потреби коштів в червні.

На фінансування пенсійних виплат у червні 2019 Пенсійним фондом передбачається спрямувати 34 млрд гривень. Станом на 10 червня профінансовано 13,3 млрд грн, або 39,1% місячної потреби, - повідомив Машкін.

Загальні витрати на пенсійні та інші законодавчі виплати з початку року склали 181, 5 млрд грн, що на 35,9 млн грн (24,7%) більше, ніж за відповідний період минулого року.

Раніше в ПФУ озвучили розмір середньої пенсії в Україні.

З 1 травня розпочався автоматичний перерахунок субсидій на наступний опалювальний сезон. У Мінсоцполітики попереджають, що при наявності боргів за ЖКГ субсидія на наступний період нараховуватись не буде. Крім цього, з 1 травня нараховується пеня за неоплачені вчасно комунальні послуги.

Детальніше про монетизації субсидій читайте у матеріалі Юлії Самаєвої та Алли Котляр "Живими грошима" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".