Перекази від трудових мігрантів в Україну зросли на 30% - НБУ

08 серпня 12:52

За п'ять місяців цього року приватні перекази в Україну досягли $ 4,5 млрд.

 

За п'ять місяців обсяг грошових переказів в Україну від приватних осіб збільшився на 30% при зіставленні з аналогічними даними минулого роком, і досяг при цьому $ 4,5 млрд. Про це повідомив голова Ради Національного банку Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook.

"Обсяги приватних грошових переказів зросли в Україні - до 8,4% ВВП у 2017 році (за новою методологією НБУ) і продовжують стрімко зростати і в цьому році (у січні-травні вони на 30% перевищили минулорічний показник і досягли $ 4,5 млрд)", - написав він.

Він нагадав, що згідно до інфляційного звіту НБУ за січень поточного року, частка мігрантів у населенні віком від 15 до 70 років в Україні складає 8%. А рівень безробіття в першому кварталі склав 10%.

Повідомлялося, що Національний банк прогнозує зростання обсягу грошових переказів в Україну від трудових мігрантів в поточному році на 24,7%, тобто до $ 11,6 млрд. В 2019 році надходження від трудової міграції також будуть зростати.

Раніше Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) оцінив приплив грошових переказів в Україну в 2017 році з інших країн на рівні 8,5% валового внутрішнього продукту (ВВП) - близько $ 10 млрд.