Пенсії проіндексують в березні 2019 року — Рева

27 вересня 11:56

За оцінками міністра, після індексації пенсії зростуть приблизно на 20%.

 

Автоматична індексація пенсійних виплат розпочнеться з 1 березня 2019 року. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

За словами Реви, для індексації пенсій буде впроваджена формула, передбачена пенсійною реформою. У формулі буде врахована сума в 50% зростання рівня інфляції та 50% зростання середніх зарплат в 2018 році.

"Якщо інфляція в цьому році буде 12%, як прогнозується, то в розрахунок береться 6%. Фонд оплати праці виріс за вісім місяців на 25%, тобто в розрахунок береться 12,5%. В сумі це 18,5%. Це означає, що зростання пенсій відбудеться до 20% від розмірів пенсій, які є сьогодні", – пояснив Рева.

Він зазначив, що 2018 рік ще не закінчився, тому точні показники для індексації пенсій поки не відомі. Офіційний рівень інфляції і зростання середніх зарплат в 2018 році буде відомий у лютому. Після цього будуть проведені розрахунки та виплати згідно з прийнятою постановою уряду.

Читайте також: Держбюджет вийшов в профіцит - Держказначейство

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що проект держбюджету на 2019 рік передбачає зростання пенсійного забезпечення на 139 млрд грн. Гроші передбачені на індексацію пенсій.