Ostchem Фірташа повністю погасила борг у 3 млрд грн перед "Нафтогазом"– Яценюк

25 грудня 19:05

Раніше МВС наклало арешт на активи компанії Ostchem.

 


Компанія українського бізнесмена Дмитра Фірташа Ostchem повністю погасила заборгованість перед "Нафтогазом України".

"З 2010 року перед НАК "Нафтогаз України" у компанії Ostchem Дмитра Фірташа були борги у розмірі 3 млрд грн. Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження, заарештувало активи компанії Ostchem і в результаті цього кримінального провадження і жорстких і чітких дій НАК "Нафтогаз України" отримав повну суму заборгованості з компанії Ostchem", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході урядового засідання в п'ятницю, 25 грудня.

На думку Яценюка, на повернення "Нафтогазу України" цієї суми майже ніхто не сподівався. Прем'єр вважає, що це є прикладом реальної антикорупційної боротьби і деолігархізації в країні.

"Це тільки перші кроки, але 3 млрд грн – це серйозний крок", - зазначив Яценюк.

Читайте також: Аваков готовий затримати Фірташа у справі банку "Надра"


18 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив в інтерв'ю для ZN.UA, що МВС підозрює групу підприємств Ostchem у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

"Щодо Остхема ми досягли чудових результатів. Ми, точніше НАК "Нафтогаз", домовивcя з Фірташем, і він віддасть державі близько 4 млрд грн. Коли ми "притиснули" його аргументами, він уклав з НАКом угоду і почав віддавати гроші. 1,8 млрд він вже віддав. Коли він віддасть все, юристи оцінять, чи є далі склад злочину", - повідомив він.

25 листопада ЗМІ поширили інформацію, що Фірташ планує повернутися в Україну найближчим часом. Проте вже 1 грудня він вирішив відкласти своє повернення. "Мені дуже шкода, що сьогоднішня українська влада здійснила безпрецедентні кроки і зробила все, щоб зірвати мій приїзд в Україну", - говорилося в заяві Фірташа.