"Ощадбанк" почав кредитувати виробництво "зеленої" енергетики фізособами

16 квiтня 14:08

Банк буде видавати кредити на придбання і встановлення устаткування.

 

"Ощадбанк" запустив нову кредитну програму для фізичних осіб під назву "Зелена енергія", повідомляє прес-служба фінустанови.

Програма передбачає, що можна отримати кредит на придбання і встановлення обладнання, що переробляє сонячну, вітрову, теплову, водну енергію в електричну. Це можуть бути сонячні електростанції, панелі, батареї, теплові насоси, вітрові станції і генератори, а також матеріали та обладнання до них.

"Маючи успішний досвід реалізації урядової програми енергоефективного кредитування, "Ощадбанк" розробив продукт "Зелена енергія" для приватних домогосподарств. Очікуємо значний попит, адже Україна вже має значні досягнення у сфері альтернативної енергетики. Зокрема, з 2015 року "зелений" тариф прив'язаний до євро, завдяки чому домогосподарства можуть продавати надлишок виробленої електроенергії і повертати вкладені в проект кошти без урахування інфляції", - зазначив заступник голови правління "Ощадбанку" Антон Тютюн.

За даними Держенергоефективності, в 2017 році сонячні електростанції встановили вдвічі більше приватних домогосподарств, ніж в 2016-м. Всього їх кількість на початок 2018 року становила 3010 од.

Повідомлялося, що Україна 25 лютого стала членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA).

Завершено перший проект сонячної енергії в Чорнобилі. Це крок вперед в плани інвестувати 100 мільйонів євро в будівництво поновлюваних джерел енергії в радіоактивній зоні відчуження.