Ощадбанк отримав документи для стягнення компенсації з РФ за активи в Криму

18 вересня 13:12

Мова йде про відшкодування збитків у розмірі близько 1,3 млрд дол плюс відсотки.

 

Ощадбанк отримав виконавчі документи згідно з визначенням, яким було задоволено заяву банку про визнання та надання дозволу на виконання рішень Міжнародного арбітражу з компенсації збитків Ощадбанку, заподіяних в результаті анексії Криму з боку Російської Федерації. Про це повідомила прес-служба банку.

Зазначені виконавчі листи є підставою для виконання рішення Міжнародного арбітражу на території України і відшкодування збитків, завданих Ощадбанку в розмірі близько 1,3 млрд дол плюс відсотки, які нараховуються щоденно до моменту виконання рішення.

"Зараз Ощадбанк здійснює всі необхідні процесуальні дії для відкриття виконавчого провадження та належного захисту своїх інтересів, які були порушені внаслідок незаконних дій Російської Федерації на території Криму, і відшкодування завданих збитків", - йдеться в повідомленні.

Повідомлялося, що Мін'юст РФ оскаржило рішення міжнародного арбітражу щодо стягнення на користь Ощадбанку $ 1 млрд.

Київський апеляційний суд задовольнив заяву Ощадбанку і дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення $ 1,31 з РФ в якості компенсації за експропріацію активів банку в Криму.

В Ощадбанку заявляли, що борг РФ за позовом про компенсацію збитків через втрачені в Криму інвестиції, який не визнають в Росії, буде щодня зростати на $ 97 тис.

Арбітражний суд у Парижі 26 листопада 2018 року прийняв рішення задовольнити вимогу щодо компенсації збитків Ощадбанку(Київ) у розмірі $ 1,3 млрд, заподіяних в результаті анексії Росією Криму.

В 2014 році збиток Ощадбанку за анексію Криму склав 8,6 млрд грн. Однак пізніше державний Ощадбанк звертався з позовом до РФ про відшкодування понесених збитків на суму 15 млрд грн.