ОПЗ думають передати "Нафтогазу" або Аграрному фонду

21 лютого 16:43

В ОДА планують відновити роботу на підприємстві.

 

Влада розглядає кілька механізмів для відновлення безперебійної роботи ПАТ "Одеський припортовий завод". Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, йдеться в повідомленні на сайті ОДА.

"Я доповідав на цю тему Президента України, кілька разів спілкувався з прем'єр-міністром і керівництвом НАК "Нафтогаз України". Існує кілька механізмів запуску заводу не на місяць-два, а на тривалий термін. По-перше, це - передача його в управління або оренду НАК "Нафтогаз України", - повідомив Максим Степанов.

"Ще одне можливе рішення проблеми ми знайшли під час наради у першого віце-прем'єра в понеділок - це передача ОПЗ в управління або оренду Аграрному фонду України, який має всі необхідні ресурси", - сказав голова ОДА.

Глава регіону додав, що, скориставшись будь-яким з цих механізмів, завод вдасться запустити в короткі терміни.

"Перед нами ставало питання про звільнення людей з заводу, але завдяки губернатору і його втручанню, зокрема, ця проблема була вирішена, і нікого не звільнили", - повідомив в. о. директора ОПЗ Сергій Назаренко.

Раніше повідомлялося, що запуск ОПЗ, який раніше планували на лютий, відкладається до березня.

Фонд держмайна розраховує, що ОПЗ буде продовжувати працювати і під час періоду приватизації. Раніше ОПЗ розірвав договір з компанією "Ліберті газ", після чого почав шукати нового партнера.