Оприлюднене рішення про створення "Національної вугільної компанії"

13 лютого 10:16

Уряд опублікував рішення про створення компанії.

 

Кабінет міністрів оприлюднив рішення про створення держпідприємства "Національна вугільна компанія". Розпорядження про це N1019-р від 6 грудня 2017 року опубліковано на сайті уряду.

Компанія утворюється шляхом реорганізації - об'єднання низки держпідприємств вугільної галузі.

"Таким чином, утворення нового державного підприємства дозволить оптимізувати структуру вугледобувних підприємств шляхом створення єдиної юридичної особи, сконцентрувати трудові і матеріальні ресурси, досягнувши їх високої ефективності і забезпечивши публічність і прозорість роботи вугледобувних підприємств", - йдеться в документі.

Кабмін розраховує, що створення "Національної вугільної компанії" дозволить розпочати процес реформування вугільної галузі шляхом оптимізації непрофільних активів вуглевидобувних підприємств і прискорення темпів підготовки до приватизації шахт.

До складу компанії увійде 19 держпідприємств, в тому числі "Південнодонбаське № 1", "Шахта ім.Сургая", "Селидіввугілля", "Торецквугілля", "Мирноградвугілля", "Первомайськвугілля", "Волиньвугілля", "Львіввугілля", "Нововолинський ремонтно-механічний завод", "Дондипровуглемаш", "Південдіпрошахт", "Дніпродіпрошахт", "Вуглеінновація", "Укрндіпроект", "Державний НДІ організації та механізації шахтного будівництва", "Дирекція по будівництву об'єктів", "Передпускова дирекція шахти N10 Нововолинська", "Укршахтгідрозахист", "Укрвуглереструктуризація".

Повідомлялося, що Кабмін створив держпідприємство "Національна вугільна компанія". Рішення було прийнято на засіданні уряду.