Оператор "Північного потоку" заявив, що регулятор Німеччини звільнив його від виконання газової Директиви

21 травня 14:23

Компанію звільнили від правил газової директиви ЄС на 20 років.

 

Федеральне мережеве агентство Німеччини надало російському газопроводу "Північний потік" можливість відступу від застосування основних положень газової Директиви Євросоюзу. Рішення регулятора дійсне протягом 20 років і починає свою дію ретроактивно з 12 грудня 2019 року. Про це повідомив оператор трубопроводу - компанія Nord Stream AG.

Наголошується, що звільнення з-під дії зазначених положень відноситься до ділянки газопроводу на території Німеччини, включаючи територіальне море.

Газова директива передбачає, що всі газопроводи, які пролягають через країни ЄС, повинні дотримуватися ряд вимог, зокрема діяльність з постачання і транспортування газу повинні здійснювати різні компанії. Також 50% потужності трубопроводу повинні бути зарезервовані під альтернативних постачальників.

Читайте також: "Укрзалізниця" призупиняє внутрішні пасажирські перевезення

Раніше повідомлялося, що Федеральне мережеве агентство Німеччини відмовило оператору газопроводу "Північний потік-2" компанії Nord Stream 2 AG у виведенні проекту з-під правил оновленої Газової директиви ЄС.

Пізніше стало відомо, що Європейський суд (European Court of Justice) відхилив позови Nord Stream 2 AG на рішення за законодавством про газ, а саме щодо Директиви 2019/692.