Омелян анонсував появу ще двох лоукростерів в Україні у 2018 році

27 грудня 12:18

За словами міністра, компанії на 80% готові зайти на український ринок.

 

Міністерство інфраструктури України веде переговори з ще двома лоукостерами крім Sky Up про вихід на український ринок. Як повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, окрім Sky Up, яка буде повністю українською, решта лоукостери будуть з українським контрольним пакетом.

"На початку року ми розпочали переговори з трьома компаніями, я не хотів анонсувати, що може бути три, тому ми обережно говорили про один, який вже відбувся. Вони оголосили про себе цього року. Переговори з двома іншими тривають, я на 80% впевнений, що наступного року вони зайдуть на український ринок", - сказав Омелян в ефірі Еспресо.TV.

За його словами компанії з 49% іноземного капіталу і 51% українського, щоб вони могли здійснювати внутрішні українські рейси. Зараз вони уважно аналізують ринок, адже вихід на нього - це значні капіталовкладення і вони мають почувати себе на 100% захищеними і вірити державі.

У той же час, за його словами, жоден із лоукостерів не буде мати преференцій на українському ринку.

"Для нас важливо, щоб це були не тільки внутрішні, але і міжнародні авіаперевезення в форматі вільної конкуренції. Ми не хочемо створювати преференції або особливі умови для кого-небудь. Умови будуть рівними для всіх. Конкуренція повинна бути", - пояснив міністр.

Зазначимо, що раніше Омелян заявив, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" продовжує переговори з Ryanair.