Олланд назвав становище економіки Франції "надзвичайним"

18 сiчня 16:02

У Франції хочуть провести перепідготовку 500 тисяч безробітних.

 

Президент Франції Франсуа Олланд оприлюднив заходи щодо скорочення стійко високого рівня безробіття. Він заявив про "надзвичайний стан" економіки Франції, повідомляє The Financial Times.

Заходи, які озвучив французький президент, передбачають перепідготовку 500 тисяч безробітних, додаткові субсидії для малих компаній і програму, спрямовану на навчання.

Безробіття у Франції перевищує 10 %, в той час коли середній показник по ЄС - 9,8 %. Разом із тим, Франція вийшла з трьох років стагнації у минулому році з економічним зростанням більш ніж на 1 %. Але темпи відновлення французької економіки недостатньо інтенсивні, щоб дати роботу молодим випускникам. Незважаючи на відновлення рентабельності, компанії як і раніше неохоче наймають працівників.

Згідно з планом, який негайно вступить в силу, компанії з менш ніж 250 працівниками будуть отримувати виплати за наймання молоді та безробітних громадян за трудовим договором тривалістю не більше шести місяців.

У цілому, Франція має намір знайти 2 млрд євро для боротьби з безробіттям.

Французькі ЗМІ писали раніше, що останні два роки рейтинг Олланда був рекордно низьким, популярність французького президента зросла на тлі терактів 13 листопада і його реакції на них. У листопаді, 32 % респондентів позитивно оцінили французького президента, це на 10 % більше, ніж це було в жовтні. При цьому знизилася частка тих, хто не підтримував Олланда (67%).