Окупаційна адміністрація Криму оцінила збитки від енергоблокади в 60 млн доларів

09 грудня 18:05

Детальний підрахунок збитків – це колективна робота, яку ще треба зробити кримчанам, заявив представник окупаційної адміністрації Криму.

 

Збиток від припинення поставок електроенергії з материкової України в Крим на сьогоднішній день становить близько 4 млрд рублів (60 млн доларів), повідомив глава кримського "парламенту" Володимир Константинов в інтерв'ю "РИА Новости".

"Є укрупнена оцінка збитків, коли ти береш валовий регіональний продукт і ділиш на рік, на місяці, на тижні. Енергоблокада триває третій тиждень, за моїми оцінками, збиток вже склав приблизно 4 мільярди рублів. Але тут не враховано детальної шкоди. Наприклад, у підприємства було замовлення, але через проблеми з електрикою виконати його не вдалося. Як результат: втрата клієнта, збитки, втрата постачальників", - сказав Константинов.

За його словами, підрахунок збитків – це колективна робота, яку ще треба зробити кримчанам.

З 21 листопада Крим був повністю знеструмлений в результаті підриву опор всіх чотирьох ліній електропередач (ЛЕП) в Херсонській області.

Як пише Валентина Самар у ZN.UA в статті "Коридор у Крим", підриви опор ліній електропередач, які знеструмили Крим, повністю дезорганізували роботу окупаційної адміністрації та оголили "кримську засмагу" короля великої держави. Колапс життезабезпечення торкнувся кожного жителя Криму.