Очолити НБУ може відома інвестбанкір Валерія Гонтарєва

10 червня 17:15

За даними джерел ZN.UA на фінансовому ринку, під час обіймання посади інвестбанкіра Гонтарєва займалася структуруванням угод щодо залучення фінансування для розвитку бізнесу Roshen у Росії.

 

Очолити Нацбанк України може відомий інвестбанкір Валерія Гонтарєва. Як повідомило джерело ZN.UA, близьке до адміністрації президента Петра Порошенка, кандидатура Гонтарєвої є найбільш імовірною серед розглянутих на посаду глави банківського регулятора.

Валерія Гонтарєва має 20-річний стаж роботи у фінансовій та банківській сферах. Наразі (з грудня 2007 року) вона є головою ради директорів групи "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU, найбільший гравець на ринку управління активами і торгівлі облігаціями). До цього Гонтарєва з 2001 року працювала першим заступником, з літа 2007-го - в.о. голови правління ING Bank, "дочки" голландського банку ING. Ще раніше - головою казначейства в українській дочці французького Societe Generale.

За даними ZN.UA, будучи інвестбанкіром, Гонтарєва серед іншого займалася структуруванням угод із залучення фінансування для розвитку бізнесу Roshen у Росії.

Як відомо, президент запропонував, а Верховна Рада затверджує в сесійній залі кандидатуру на посаду голови Національного банку України. !zn

Читайте також:

Інвестиційний клімат в Україні очима професіонала-ринковика