Новий транш МВФ може прийти в Україну вже в травні-червні 2018 року - Данилюк

17 квiтня 20:30

Основним фактором ймовірності цієї події є виконання Україною умов співпраці за програмою розширеного фінансування.

 

Україна може отримати черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду у два млрд доларів вже в травні-червні цього року, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю телеканалу Україна.

"У нас зараз у порядку денному кілька питань. Це і прийняття закону про створення Антикорупційного суду. Це повинен бути закон, який вдасться ефективно і швидко імплементувати. Це є ключовим", – сказав міністр.

У разі виконання умов співпраці за програмою розширеного фінансування, Україна може отримати транш вже в травні.

Другим найважливішим умовою надання траншу є лібералізація цін на природний газ для населення, як це рік тому пообіцяв український уряд. Крім цього, Фонд заявляв про проблемні питання у фіскальному секторі.

Нагадаємо, Національний банк України прогнозує, що черговий транш Міжнародного валютного фонду розміром $ 2 млрд буде наданий Україні на початку третього кварталу.

Команда експертів Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Руденом працювала в Києві з 12 по 16 лютого.

Пізніше постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман повідомив, що четвертий перегляд програми кредитування Міжнародного валютного фонду може бути вже в травні 2018 року за умови, якщо українська влада продемонструє прогрес у виконанні необхідних реформ в найближчі місяці.