Новим членом наглядової ради "Нафтогазу" стане екс-глава Мінфіну – ЗМІ

12 вересня 15:07

Засідання номінаційного комітету відбудеться в кінці вересня.

 

Минулого тижня робоча група номінаційного комітету при Мінекономіки завершила відбір кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Про це пише ЕП з посиланням на джерело.

За його даними, список складається з п'яти кандидатів, відібраних з чотирьох десятків претендентів.

У нього увійшли Юлія Берещенко (виходець з Фонду гарантування вкладів), Надія Васильєва (співробітник "Майкрософт Україна"), Дмитро Литвак (партнер Ernst&Young), Ян Чадам (співробітник польської газотранспортної компанії Gaz-System) та Ігор Мітюков.

"Зараз ця п'ятірка буде подана на номінаційний комітет, який відбере одного. Найбільші шанси має Мітюков, тому що в цій п'ятірці він набрав найбільше балів", - каже джерело.

В кінці 90-х років Ігор Мітюков очолював Мінфін в урядах Валерія Пустовойтенка і Віктора Ющенка.

У 2006-му Мітюков був радником Віктора Януковича-прем'єр-міністра, а в 2010-му – його позаштатним радником у статусі президента.

Посада члена наглядової ради, на яку зараз здійснюється підбір кандидатури, з'явилася внаслідок рішення Кабміну збільшити склад НР "Нафтогазу" з 5 до 7 членів.

Засідання номінаційного комітету, на якому буде відібрана кандидатура незалежного члена НР НАКу, відбудеться в кінці вересня.

Нагадаємо, що член НР "Нафтогазу", незалежний директор Чарльз Проктор пішов зі своєї посади через відсутність підтримки реформи корпоративного управління з боку уряду.

Раніше наглядова рада "Нафтогазу" схвалила відставку Юлії Ковалів.

Повідомлялося, що 6 квітня члени наглядової ради "Нафтогазу" пригрозили відставкою. При цьому Юлія Ковалів, а також іноземці Підлогу Уорвік, Маркус Річардс, Чарльз Проктор, у своєму зверненні до віце-прем'єру Володимиру Кистиону висунули умови, за яких готові продовжити роботу.