НКРЕКП підвищить тарифи на водопостачання та водовідведення

26 сiчня 16:53

Нацкомісія представила плани встановлення тарифів на ЦВВ на 2017 рік для 54 ліцензіатів.

 

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) в нинішньому році має намір переглянути тарифи на водопостачання та водовідведення для 54 ліцензіатів, з урахуванням зміни обсягу реалізації послуг, зростання мінімальної заробітної плати, зміни цін на електроенергію та інших факторів.

Як повідомляє прес-служба регулятора, 25 січня НКРЕКП провела з даного питання відкрите тематичне засідання за участю представників органів місцевого самоврядування. Учасники засідання одноголосно підтримали запропоновані рішення.

Згідно підготовленої НКРЕКП презентації, ліцензіатів пропонується поділити на дві групи. Перша група – ліцензіати, для яких тарифи переглядалися протягом січня-серпня 2016 року (36 ліцензіатів). Друга – ліцензіати, для яких тарифи не переглядалися протягом тривалого часу, або взагалі не встановлювалися регулятором (18 ліцензіатів).

nerc.gov.ua

Для ліцензіатів першої групи? середньозважений тариф на послуги з водопостачання та водовідведення зросте на 9% (з 9,86 до 10,76 грн за кубометр). У свою чергу, для ліцензіатів другої групи тарифи зростуть у середньому на 37% (з 9,18 до 12,54 грн за кубометр).

У презентації НКРЕКП також представлені підготовлені плани встановлення тарифів на ЦВВ для обох груп ліцензіатів на 2017 рік.

Нагадаємо, в червні минулого року НКРЕКП затвердила постанову, якою підвищила тарифи на холодну воду. Збільшення тарифів обґрунтували зростанням цін на електроенергію і підвищенням заробітної плати працівникам підприємств.