Німецькі турбіни в Криму: Siemens і "Ростех" працюють над новим проектом - росЗМІ

11 сiчня 16:59

У російському держконцерні заявили про те, що судові позови та скандал із постачанням турбін всупереч європейським санкціям не завадять його реалізації.

 

Німецький концерн Siemens спільно з російською ДК "Ростхех" працюють над новим проектом створення в Росії мережі централізованих клініко-діагностичних лабораторій, повідомляє "ТАСС" із посиланням на джерело в системі охорони здоров'я РФ.

Дочірні підприємства державної корпорації "Ростех" замішані у скандалі із поставками в анексований Росією Крим німецьких турбін всупереч європейським санкціям.

"Лабораторії створюються в адміністративних центрах суб'єктів РФ і надаватимуть послуги з централізованої обробки біоматеріалів пацієнтів на основі діагностичного обладнання Siemens", - заявило джерело агентства.

Прогнозована сума інвестицій на першому етапі – близько чотирьох мільярдів рублів. На першому етапі проект буде запущений у трьох регіонах із перспективою розширення до десяти.

У корпорації "Ростех" агентству підтвердили ці плани, але не стали розкривати деталі угоди. Тим не менш, там заявили про те, що судові позови та скандал із поставками в окупований Крим німецьких турбін не завадять реалізації нового проекту.

У компанії Siemens у Росії угоду поки що не коментують.

Нагадаємо, Арбітражний суд Москви відмовив у задоволенні позову німецького концерну Siemens до її російського партнера "Технопромекспорт". Концерн вимагав повернути турбіни, які були відправлені в Крим в обхід санкцій ЄС.

Як повідомлялося раніше, Рада ЄС поповнила санкційний список РФ через скандал з турбінами Siemens.

Німецький концерн Siemens ще в березні 2016 року повідомив про те, що поставив російському ВАТ "ВО "Технопромекспорт" чотири газові турбіни, майданчиком для яких, згідно з контрактом, повинна стати нова ТЕС на Тамані. Це обладнання, як писало DT.UA, може бути в обхід санкцій використано Росією для будівництва нової ТЕС в окупованому Криму.

Детальніше про механізм постачання в Крим європейського енергетичного обладнання в обхід санкцій читайте в статті Ігоря Маскалевича "Турбіни для Кримнаша" у тижневику Дзеркало тижня. Україна".