Незалежні аудитори позитивно оцінили фінзвітність НБУ

18 квiтня 11:31

Звітність НБУ достовірна і у всіх аспектах відображає його фінансовий стан - Deloitte.

 

Нацбанк завершив процес підготовки річної фінансової звітності за 2018 рік з метою затвердження його Радою НБУ. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Консолідовану фінансову звітність 16 квітня підписали правління НБУ, глава Нацбанку Яків Смолій, головний бухгалтер НБУ Богдан Лукасевич і директор департаменту фінансового контролінгу НБУ Олег Стринжа.

З боку зовнішнього аудитора звітності підписали партнери по аудиту компанії Делойт енд Туш ЮСК в Україні Євген Заноза і Наталія Самойлова.

Звітність отримала позитивний висновок незалежного аудитора без застережень, відзначили в Нацбанку.

"Згідно з висновком компанії Делойт енд Туш ЮСК, консолідована фінансова звітність НБУ достовірно і у всіх аспектах відображає його фінансовий стан на кінець дня 31 грудня 2018 року, а також результати його діяльності, рух грошових коштів та зміни в капіталі відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з українським законодавством річна консолідована фінансова звітність разом з аудиторським звітом повинна бути затверджена Радою НБУ не пізніше 30 квітня 2019 року. Після затвердження цей документ буде опублікований на офіційному сайті Нацбанку.

Читайте також: НБУ шукає керуючих активами для 16 банків-банкрутів

Нагадаємо, Нацбанк прогнозує уповільнення економічного зростання за підсумками 2019 року до 2,5% після його зростання в 2018 році до 3,3%. При цьому регулятор зазначає, що зростання ВВП прискориться в 2020-2021 роках.