Неякісна нафта з Росії дійшла до європейських нафтопереробних підприємств

23 квiтня 04:46

Раніше через неякісну російську нафту вийшов з ладу нафтопереробний завод в Білорусі.

 

Неякісна російська нафта із підвищеним вмістом хлорорганічних сполук вже дійшла до нафтопереробних підприємств Європейського союзу, 22 квітня повідомило з посиланням на власні поінформовані джерела спеціалізоване видання enkorr.

"Нафта із підвищеним вмістом органічних хлоридів станом на 22 квітня досягла НПЗ у Німеччині, що знаходиться на північній гілці нафтопроводу "Дружба"... Ця нафта завтра досягне угорського НПЗ групи MOL", – йдеться у повідомленні.

Джерело видання в компанії "Укртранснафта" зробило припущення, що офіційна реакція представників нафтопереробної промисловості ЕС на російську "попсовану" нафта піде 23 квітня, коли в ЄС закінчаться великодні свята. "Укртранснафта" ж відмовилася накопичувати російську нафту у своїх резервуарах, оскільки підвищений вміст хлорорганічних сполук може викликати у них корозію.

Раніше, 22 квітня, на білоруському "Мозирському нафтопереробному заводі" сталася поломка через неякісну російську нафту.

До цього Білоруський концерн "Белнефтехим" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів з Росії в інші країни, оскільки було доведено, що російська нафта була сумнівної якості.