НБУ скасував послаблення для банків

28 листопада 13:13

Втратила чинність постанова НБУ "Про деякі питання діяльності банків".

 

Національний банк змінив вимоги до діяльності банків, прийняті в період погіршення економічної ситуації. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті регулятора.

Правління НБУ визнало такою, що втратила чинність, постанову N129 від 24 лютого 2015 року "Про деякі питання діяльності банків".

"Цю постанову було прийнято у зв'язку з одночасним негативним впливом на діяльність банківської системи істотних факторів, які носили шоковий характер - різке погіршення економічної ситуації, значна девальвація національної валюти, події в Криму і на Сході", - зазначає Нацбанк.

Скасування постанови зумовлена тим, що негативні наслідки такого впливу вже ідентифіковані банками і враховані в розроблених ними планах заходів з приведення показників своєї діяльності до нормативних вимог.

Щодо банків, які зараз приводять показники своєї діяльності до нормативних, продовжено мораторій на застосування заходів впливу за порушення цих показників і дію обмежень щодо здійснення такими банками окремих видів банківських операцій.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк посилив контроль за переказами у гривні.