НБУ проти законодавчого вирішення проблем валютних позичальників

15 квiтня 17:30

Банки та їхні клієнти повинні вирішити це питання "на добровільних засадах".

 

Національний банк України (НБУ) виступає проти законодавчого регулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті. Про це заявив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук, повідомляє прес-служба регулятора у своєму Facebook.

На думку Писарука, втручання держави в господарську діяльність банків та їх правовідносин з клієнтами неприпустимо. На думку керівництва регулятора, розгляд у Верховній Раді України законопроекту про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті недоречно. Крім того, йдеться в повідомленні, норми цього законопроекту спірні і викликають більше питань, ніж відповідей.

"Ми за вирішення цих проблем виключно на добровільних засадах. Так, як це, наприклад, передбачено Меморандумом з регулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті, запропонованого банками - найбільшими іпотекодержателями", - зазначив Писарук.

Проблеми валютних позичальників мають вирішуватися виключно на добровільних засадах, – Олександр ПисарукНаціональний б...

Posted by Національний банк України on 15 Апрель 2015 г.

Як повідомлялося раніше, меморандум України з МВФ забороняє реструктуризувати валютні кредити.