НБУ продовжив терміни введення нових правил по рекламі в банках

13 лютого 11:01

Регулятор пішов на зустріч банкам і дав їм більше часу.

 

Національний банк України (Нацбанк) продовжив введення нових вимог до розкриття інформації про послуги на сайтах і в рекламі з 2 березня на 2 червня. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Наголошується, що регулятор врахував пропозиції учасників ринку і банків і дав фінансовим установам додатковий час на адаптацію до нових вимог.

Протягом лютого-травня Нацбанк відпрацює з банками вимоги, щоб з червня споживачі могли отримувати від фінансових установ вичерпну, прозору і зрозумілу інформацію про банківських послугах.

З 2 червня Управління захисту споживачів фінансових послуг НБУ почне щоденний моніторинг веб-сайтів та реклами банків і контролювати дотримання вимог до розкриття інформації.

Зміни затверджені постановою НБУ від 11 лютого №18 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 28 листопада 2019 №141".

Повідомлялося, що Нацбанк у відповідності з ЗУ "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та покарання за придбання таких активів" спростив порядок розкриття банківської таємниці.