НБУ дозволив місцевій владі розміщувати облігації на біржах

26 червня 13:28

Розміщення облігацій місцевих позик буде відображатися в системі депозитарного обліку.

 

Національний банк України (НБУ) надав можливість місцевим органам влади розміщувати облігації місцевих позик на фондовій біржі з використанням розрахунків за принципом "поставка цінних паперів без оплати". Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Положення про депозитарну і клірингову діяльності та забезпечення розрахунків за угодами з цінними паперами передбачало обслуговування таких бондів тільки поза фондовою біржею, нагадує НБУ. Тепер же Нацбанк дозволив своєму депозитарію обслуговувати ці операції.

Розміщення облігацій місцевих позик на фондовій біржі зможе відображатися в системі депозитарного обліку.

Повідомлялося, що до місцевих бюджетів у січні-травні цього року надійшло 88,7 млрд грн платежів, які контролюються Державною фіскальною службою (ГФС), що на 22,6%, або на 16,3 млрд грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Фінансовий ресурс місцевих бюджетів в 2018 р., як прогнозується, зросте до 521 млрд грн, що майже на 9% більше рівня 2017-го.

Детальніше про фінансування місцевих бюджетів читайте в матеріалі Ярослава Жаліло та Антоніни Дешко "Як знову все не проїсти? Чому бюджет розходиться з розвитком" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".