НАЗК оприлюднило зарплати керівництва з преміями

09 квiтня 20:04

У керівництва НАПЗК зарплати в 14 разів більші, ніж у лікаря.

 

Національне агентство із запобігання корупції оприлюднило зарплати голови та його заступників за березень.

Зокрема, глава НАЗК Олександр Новіков отримав у березні 122 тис. 516,58 грн (фактично отримав 98 тис. 625,85 грн). У цю суму увійшли оклад, надбавка за вислугу років і за роботу в умовах режимних обмежень.

Його заступник Іван Пресняков отримав 118 тис. 732.97 грн (фактично отримав 95 тис. 580,05 грн). Крім окладу і надбавок, йому виплатили премію.

Зарплата ще одного заступника – Романа Сухоставця – склала 106 тис. 57,61 грн (з урахуванням податків і зборів 85 тис. 793,37 грн). У цю суму увійшли оклад, надбавки за вислугу років, інтенсивність роботи, премія за березень, оплата за період відрядження і оплата за період тимчасової непрацездатності.

У лютому Кабмін доручив обмежити виплату премій чиновникам в розмірі одного окладу. Зарплата міністра, заступника міністра, інших високопосадовців буде прив'язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів та їх заступників у діапазоні від трьох до п'яти середніх заробітних плат".

Читайте також: Настав час переглянути держзакупівлі і знизити зарплати високопоставлених чиновників – експерт

Відзначимо, за даними Держстату України, одні з найнижчих зарплат отримують медпрацівники. У лютому їх зарплата склала 7 471 грн в місяць (на 2,4% більше, ніж у січні). Середня зарплата в Україні в січні склала 10727 гривень на місяць.

Детальніше про зарплати чиновників воюючої країни читайте в матеріалі Сергія Следзя "Синдром Смілянського" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".