Найбільший український автозавод практично зупинив роботу

21 серпня 12:41

Повністю припиняти своє існування автомобільний завод не буде. Виробництво буде збільшено, як тільки ситуація в Україні стабілізується.

 

Найбільший виробник легкових автомобілів в Україні Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) практично зупинив виробництво автомобілів та автобусної техніки через девальвацію гривні і війну на сході України. Про це повідомляє прес-служба заводу.

"У ситуації, коли більш ніж у півтора рази національна валюта девальвувала, що призвело до зниження купівельної спроможності громадян України, коли у східному регіоні фактично йде війна, повністю зупинено продажі в Луганській і Донецькій областях, в умовах обвалу продажів нових автомобілів на ринку України і фактичної зупинки експортних постачань до РФ, виробляти автомобілі "на склад" економічно недоцільно", - йдеться в повідомленні.

При цьому, у прес-службі зазначили, що про припинення існування ЗАЗ мови не йде, а обсяги виробництва будуть збільшені, як тільки ситуація в Україні стабілізується.

Підприємство повідомляє, що скоротило надмірний кадровий фонд, вказуючи, що виробництво автомобілів ЗАЗ на початок року забезпечували 6 000 працівників.

У прес-службі не навели конкретного числа звільнених, але зазначили, що під скорочення потрапила незначна частина робітників.

Як повідомляли раніше, ЗАЗ перейшов на триденний робочий тиждень.

ЗАЗ в 2013 році збільшив чистий прибуток у 5,8 раза - до 2,6 млн грн.

Нагадаємо, в 2013 році найбільший український виробник автомобілів припиняв на місяць виробництво через утилізаційний збір, введений Росією, жорстку конкуренцію на українському ринку та відсутність автокредитування.

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ, м. Запоріжжя) - найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням. Підприємство входить в корпорацію "УкрАВТО". !zn