Найбільші банки Великої Британії скасували дивіденди за 2019 рік

01 квiтня 12:03

Рішення були прийняті після розпорядження регулятора.

 

Найбільші банки Великобританії оголосили про скасування виплати дивідендів за минулий рік. Рішення були прийняті з урахуванням рекомендації Управління пруденційного контролю Банку Англії (Prudential Regulation Authority, PRA), що опублікована через поширення пандемії COVID-19.

Про такі рішення повідомили Lloyds, RSB, Barclays, Santander і Standard Chartered. HSBC оголосив у прес-релізі, що не буде виплачувати дивіденди за четвертий квартал минулого року в розмірі $ 0,21 на акцію.

Найбільші банки країни також припиняють до кінця року виплату проміжних дивідендів і програми зворотного викупу акцій.

У вівторок PRA розіслало листи шести найбільшим британським банкам і Nationwide Building Society рекомендацією відмовитися від дивідендів за минулий рік, а також призупинити виплати і програми buybacks до кінця 2020 року через спалах коронавіруса. "PRA готова використовувати свої наглядові повноваження, якщо група не погодиться прийняти відповідні заходи", - йдеться в листі.

Крім цього, регулятор рекомендував відмовитися від виплати грошових бонусів топ-менеджерам в найближчі місяці.

Читайте також: Перший транш кредиту від МВФ Україна отримає після прийняття закону про банки

Для порівняння, НБУ розіслав банкам лист з рекомендаціями по роботі з позичальниками під час карантину. При цьому регулятор дозволив реструктуризувати робочі кредити до кінця вересня поточного року в рамках "кредитних канікул".

Про наслідки коронавіруса для української економіки і необхідних діях НБУ читайте у статті для ZN.UA від Василя Фурмана, члена Ради НБУ – "Антикризові заходи вимагають грошей. Де візьмемо?".