Нас з вами намагаються максимально качати — Гончарук фракції "Слуга народу" в Раді

20 грудня 12:23

Прем'єр поскаржився, що йому доводиться мати справу з "чужим бюджетом" і підставою щодо курсу гривні.

 

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук закликав фракцію "Слуга народу" зберігати спокій і не вестися на провокації, а всі економічні проблеми пояснив роботою попередників.

"Я хочу звернутися до фракції "Слуга народу". Друзі, не ведіться на провокації. Нам дістався складний бюджет. Закривати рік з чужим бюджетом – це складно. Це треба розуміти", - сказав Гончарук під час години запитань до уряду в п'ятницю.

Він поскаржився, що зараз складний період, а "закривати рік" завжди складно, особливо якщо доводиться працювати з чужим бюджетом".

"Люди в минулому році прийняли бюджет, зафіксували суму доходів, а потім після цього взяли лобістську норму, щоб звільнити від оподаткування компоненти для зеленої енергетики. ... Другий компонент - це курс гривні. Це показник, який відповідає НБУ. Це все негативно впливає на бюджет. Третій - це ціни на енергоносії", - заявив глава уряду.

"Зараз нас з вами намагаються максимально качати для того, щоб ми з вами сварилися, шукали непорозуміння, не довіряли один одному. Я закликаю вас зберігати спокій, насправді все дуже непогано", - додав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив Мінфіну до кінця бюджетного року призупинити проведення Казначейством платежів та реєстрації бюджетних зобов'язань за видатками та надання кредитів, крім захищених статей.

Про проблеми нового уряду з виконанням бюджету читайте в статті Юлії Самаевой "В держбюджеті немає грошей, але це не страшно".