Наглядова рада "Нафтогазу" знову рекомендувала продовжити контракт з Коболєвим - ЗМІ

13 березня 16:28

Рішення наглядової ради НАК прийнято одноголосно.

 

Спостережна рада НАК "Нафтогаз України" ухвалила рішення знову рекомендувати Кабміну призначити Андрія Коболєва головою правління компанії щонайменше на рік до 2020 року. Про це йдеться у відповідному листі "Нафтогазу", адресованому прем'єр-міністру, пише ЕП.

Наголошується, що таке рішення наглядова рада НАКу прийняла одноголосно.

"Наглядова рада одноголосно прийняла рішення про здійснення подання уряду про продовження терміну повноважень Коболєва А. В. на посаді голови правління "Нафтогазу" мінімум на один рік, тобто до 22 березня 2020 року", - йдеться в листі.

Рівень заробітної плати, наголошується в документі, становитиме 50% від місячного посадового окладу, встановленого чинним контрактом. При цьому Коболєв, у разі відновлення в посаді, не буде отримувати щомісячні та квартальні премії. У той же час, він зможе розраховувати на щорічну премію за певних умов.

"Премія за результатами роботи за рік буде виплачуватися лише за умови, що буде виконано ряд ключових показників виконання, першим і найважливішим з яких є створення до 1 січня 2020 року оператора ГТС, готового до сертифікації, а другим - нарощування видобутку газу протягом року", - наголошується в листі.

Як уточнили в документі, премія не буде виплачуватися, поки не буде затверджений фінансовий план "Нафтогазу".

6 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін всупереч рішенню наглядової ради НАК "Нафтогаз України" вирішив не продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим і оголосити конкурс на заміщення посади голови правління "Нафтогазу".

Термін дії контракту з топ-менеджментом НАК сливає 22 березня, і наглядова рада компанії ухвалила рішення про продовження контракту з Коболєвим на три роки. Гройсман неодноразово заявляв, що вважає зарплати керівництва "Нафтогазу" занадто високими.

Детальніше про плани спостережної ради "Нафтогазу", а також ознайомиться з відповідним документом можна в матеріалі Наталки Прудкої "Наглядова рада "Нафтогазу" вважає, що голова НАК має отримувати не менше 10 млн грн на місяць".