"Нафтогаз" відклав розміщення євробондів - ЗМІ

14 листопада 12:47

"Нафтогаз України" поки не коментує деталі процесу.

 

НАК "Нафтогаз України" відклала розміщення 5-річних євробондів, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на фінансовому ринку. У той же час воно зазначило, що компанія не відмовилася від випуску цінних паперів і може в будь-який момент повернутися на ринок, в тому числі через кілька днів.

"Розміщення відкладене через несприятливу ринкову кон'юнктуру", - сказав співрозмовник агентства.

Інше джерело не змогло підтвердити цю інформацію. За його інформацією рішення буде прийматися в середу. У той же час співрозмовик зазначив, що ситуація на ринку дійсно не найсприятливіша.

"Нафтогаз України" поки не коментує деталі процесу.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" з 5 листопада проводив серію зустрічей з інвесторами в США і Лондоні в рамках підготовки угоди. За даними джерела в банківських колах орієнтир прибутковості 5-річних євробондів НАК "Нафтогаз України" в доларах знаходився на рівні 10,9% річних.

У свою чергу голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час форуму в Києві 13 листопада висловив думку, що ключовими факторами, що визначають обсяг і вартість зовнішніх інвестицій в Україну, є: наявність незалежних компетентних регуляторів і справедливої судової системи.

Кабінет міністрів України на засіданні 24 жовтня схвалив випуск НАК "Нафтогаз України" 5-річних єврооблігацій на суму до млрд. "Нафтогаз" планує направити кошти, зокрема, на погашення існуючої фінансової заборгованості, закупівлю газу для проходження опалювального сезону та фінансування заходів для збільшення внутрішнього видобутку.