"Нафтогаз" розірве контракт із головою "Укргазвидобування"

08 лютого 11:14

На його місце буде оголошено конкурс.

 

НАК "Нафтогаз України" з 15 березня 2019 року розірве контракт із головою АТ "Укргазвидобування" Олегом Прохоренко. Згідно з повідомленням НАК, до затвердження наглядовою радою нового голови правління "Укргазвидобування" тимчасово виконувати обов'язки керівника цієї компанії буде глава новоствореного "газового" дивізіону групи Андрій Фаворов.

"Ми вдячні Олегу Прохоренку за велику роботу, яку він провів в "Укргазвидобуванні" за останні три роки. Прийнявши управління компанією в умовах надзвичайно обмежених ресурсів, Олег зумів не допустити зменшення видобутку газу. Я дякую Олега за його внесок у перший етап реформи "Нафтогазу" і переконаний, що попереду його чекають нові успішні проекти", - сказав глава НАК Андрій Коболєв.

"Я дякую команді "Укргазвидобування" і "Нафтогазу" за той шлях, який ми пройшли разом. Ми змінили тренд видобутку газу в Україні з падіння на зростання, створили ринок сервісних послуг в газовидобутку, оновили застарілу матеріально-технічну базу, створивши передумови до збільшення видобутку природного газу в майбутньому", - сказав у свою чергу Прохоренко.

Олег Прохоренко, виходець з McKinsey&Company, очолив "Укргазвидобування" в червні 2015 року. Глава "Укргазвидобування" за власним бажанням вийшов зі складу правління "Нафтогазу", оскільки, оскільки незадоволений темпами перегляду зарплат топ-менеджменту очолюваної ним компанії. Раніше глава НАК запропонував керівникові видобувної компанії очолити "газовий дивізіон" в рамках реформування системи управління "Нафтогазом". Прохоренко прийняв цю пропозицію взамін на обіцянку підвищення зарплат, але так його і не дочекався.

Детальніше про взаємини "Нафтогазу" і "Укргазвидобування" і конфлікти між керівництвом компаній через використання НАК коштів видобувної компанії для перекриття власних касових розривів читайте в матеріалі Алли Єрьоменко "Ласий шматок" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".