"Нафтогаз" надасть "Укрнафті" безвідсоткову позику для погашення податків

17 лютого 15:43

За виділення позики проголосували вісім з дев'яти членів спостережної ради НАКу.

 

"Нафтогаз" планує надати "Укрнафті" безвідсоткову позику у розмірі 2 млрд 509,122 млн грн для погашення податків з метою врегулювати питання щодо газу в підземних сховищах (ПСГ). Про це свідчать оприлюднені дані в системі розкриття інформації НКЦБФР.

Рішення наглядової ради "Укрнафти" про схвалення отримання компанією позики було прийнято на позачерговому засіданні 14 лютого голосами восьми (з дев'яти присутніх) членів наглядової ради. Не брав участі у голосуванні з даного питання голова наглядової ради Юрій Вітренко.

З метою забезпечення виконання зобов'язань "Укрнафти" по поверненню позики, сторони домовилися, що у разі, якщо "Укрнафта" до 1 квітня не поверне позичену їй суму, НАК отримує право власності на природний газ "Укрнафти" в ПСГ на загальну суму 2 млрд 509,122 млн грн.

Нагадаємо, раніше суд затвердив мирову угоду "Укрнафти" і "Укртрансгазу", згідно з якою "Укртрансгаз" визнав за "Укрнафтою" газ в ПСГ майже на 15 млрд грн. При цьому "Укрнафта" має сплатити всі податкові борги.

Після цього "Нафтогаз" заявили, що НАК має отримати з держбюджету компенсацію за покладені спеціальні обов'язки з розрахунку за газ з "Укрнафтою".

До речі, "Укрнафта", яку контролює Ігор Коломойський, є одним з найбільших боржником держави щодо податків.