"Нафтогаз" і "Укренерго" не входять у сферу управління Минэкоэнерго – міністерство про конкурс на глав підприємств

02 грудня 18:15

Кабмін проведе оцінку ефективності стратегічних підприємств.

 

Кабінет міністрів України перед проведенням конкурсів на посади керівників стратегічних підприємств проведе оцінку ефективності роботи компаній і, відповідно, керівництва. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, уточнюючи заяву голови відомства Олексія Оржеля.

Наголошується, що потенційне оновлення керівників та наглядових рад державних компаній є політичним рішенням. При цьому будь-які зміни будуть прийматися за результатами оцінки діяльності та показників ефективності роботи компаній відповідно з процедурою.

"Нових керівників у разі необхідності будуть призначати на конкурсній основі, щоб залучити до управління стратегічними підприємствами фахівців високого рівня", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві також нагадали, що НАК "Нафтогаз України" і НЕК "Укренерго" не входять у сферу управління Минэкоэнерго.

Раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель підтвердив намір Кабінету міністрів щодо зміни керівництва стратегічних підприємств, а саме НАК "Нафтогаз України" і НЕК "Укренерго".

Кабмін розпорядженням №1122-р від 27 листопада 2019 року звільнив президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського. Юрій Недашковський обіймав посаду президента НАЕК "Енергоатом" з березня 2014 року. До цього він також керував компанією з 2005 по 2006 і з 2008 по 2012 роки.