Нафта марки Brent подорожчала до 40,87 за барель

09 грудня 08:33

Ціни на нафту збільшуються в очікуванні даних про стан американського нафтового ринку, повідомило агентство Bloomberg.

 

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $ 0,61 (1,52%) - до $ 40,87 за барель. На торгах у вівторок їх вартість впала на $ 0,47 (1,15%), склавши $ 40,26 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці в середу збільшилися на $ 0,77 (2,05%) - до $ 38,28 за барель. За підсумками попередньої сесії ціна контрактів опустилася на $ 0,14 (0,37%) і становила $ 37,51 за барель.

Обидві марки завершили попередні торги на мінімальних рівнях з лютого 2009 року.

Учасники нафтового ринку чекають даних про запаси палива в США, і, за прогнозами експертів, на минулому тижні товарні запаси нафти виросли на 1,3 млн барелів. Якщо ці очікування справдяться, показник продемонструє підвищення за підсумками одинадцятої тижні поспіль.

У той же час, за розрахунками Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 1,9 млн барелів. API отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.

"Дуже багато поставок, - зазначив глава відділу нафтогазового Frost & Sullivan LP Карл Ларі. - Котирування, ймовірно, можуть опуститися в район $ 32-34 за барель перед тим, як хто-то в ОПЕК скаже: "Досить, ми не згодні з такими цінами".

Минулого тижня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) прийняла рішення про збереження фактичних обсягів видобутку нафти, що становить близько 31,5 млн барелів на добу. При цьому країни-члени картелю домовилися не встановлювати квоти до наступного засідання у червні 2016 року.